Snabbrisotto

Kniper tiden? Måste middagen bli klar snabbt? Lugn, receptet finns här! En snabblagad variant av risotto som fortfarande blir fantastiskt god!

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 3 st schalottenlökar (alt 1 rödlök)
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 2 buljongtärningar (grönsak)
  • 7 dl vatten
  • 4 dl arborioris
  • 2-3 dl vitt vin (kan ersättas med mer buljong)
  • riven parmesan, ca 1dl
  • salt, peppar

Gör så här:

Värm 7 dl vatten och lös upp buljongtärningarna. Hacka löken och bryn i lite olivolja i en tjockbottnad kastrull. Skölj riset i durkslag i hett vatten och rör om (detta för att korta ner kokprocessen). Häll i riset då löken blivit glansig och tillsätt hälften av buljongen. Koka på ganska hög värme och rör hela tiden. Då buljongen kokat in tillsätts det mer allt eftersom. Smaka av med salt och peppar samt tillsätt den rivna parmesanen och eventuella tillbehör (tïll exempel skinka, kräftstjärtar, räkor eller sparris) och servera.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av Johan
19 april 2012

Vitt vin står inte med på instruktionen, antar att den läggs in samtidigt med buljongen?

Kommentar av Jenny S
12 juli 2011

Jag hade gärna haft en ungefärlig tid vad det ska ta...lite lättare att veta när rätten är klar då.


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Efterrätter

Klassiskt!

En god efterrätt kan lyfta vilken måltid som helst! Varför inte en klassisk pudding?

efteratter.se

Rostade tillbehör

Egna rotfruktschips till helgen

Det är ofta tillbehören som sätter gör måltiden till något extra. Hemgjorda rotfruktschips är lätt att göra och det perfekta tilltugget till soppa eller som fredagsmys.

helgmenyn.se


Bästa fisken i ugn

Torsk med timjan

Att ta ugnen till hjälp är en lätt väg till god fisk. Torsk med timjansås på bulgurbädd kan bara inte bli fel!

Mat som får koka samman en stund i ugn blir nästan alltid lyckad. Och med fisk stämmer det utmärkt. Vem tackar nej till klassisk laxpudding där lax, potatis och lök varvas med grädde och kryddor… Eller en god pastagratäng med lax som passar när det är bråttom?
Att laga vitfisk på en bädd av ris eller bara i en god sås i ugnen är annars ett klassiskt sätt. Curryfisk passar till både couscous och ris och kravmärkt torsk med timjansås är lyxigt gott trots att det går både snabbt och lätt att laga. Dessutom är det oslagbart bekvämt med mat som sköter sig själv medan man skär sallad eller dukar.

 fiskrecept.nu


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...