Snabbrisotto

Kniper tiden? Måste middagen bli klar snabbt? Lugn, receptet finns här! En snabblagad variant av risotto som fortfarande blir fantastiskt god!

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 3 st schalottenlökar (alt 1 rödlök)
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 2 buljongtärningar (grönsak)
  • 7 dl vatten
  • 4 dl arborioris
  • 2-3 dl vitt vin (kan ersättas med mer buljong)
  • riven parmesan, ca 1dl
  • salt, peppar

Gör så här:

Värm 7 dl vatten och lös upp buljongtärningarna. Hacka löken och bryn i lite olivolja i en tjockbottnad kastrull. Skölj riset i durkslag i hett vatten och rör om (detta för att korta ner kokprocessen). Häll i riset då löken blivit glansig och tillsätt hälften av buljongen. Koka på ganska hög värme och rör hela tiden. Då buljongen kokat in tillsätts det mer allt eftersom. Smaka av med salt och peppar samt tillsätt den rivna parmesanen och eventuella tillbehör (tïll exempel skinka, kräftstjärtar, räkor eller sparris) och servera.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av Johan
19 april 2012

Vitt vin står inte med på instruktionen, antar att den läggs in samtidigt med buljongen?

Kommentar av Jenny S
12 juli 2011

Jag hade gärna haft en ungefärlig tid vad det ska ta...lite lättare att veta när rätten är klar då.


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Våffeldagen

Fira våffeldagen!

Idag firar vi våffeldagen i Sverige och passar på att njuta av frasiga härliga våfflor av alla slag!

vafflor.se

Buffé

Planera sommarens buffé

Buffé är en avslappnad bjudform som ger mycket valfrihet. Säsong för sparris - vi bjuder på buffévarianter som sparris med parmesan eller parmaskinka!

buffemat.se


Vetebullar

Äppelbullar

Nybakat till helgen? Få bullar slår mjuka äppelbullar med kardemumma!

Mjukt vetebröd, smörig fyllning och en mild smak av kanel eller vanilj – det är svårt att motstå nybakade bullar. Prova att fylla vetebrödet med äpple nästa gång och du har en smak som riktigt gifter sig med de andra.
I äppelbullar med russin utgår du från hela äpplen och gör ett gott äppelhack som du fyller snäckorna med. Vill du hellre baka på äppelmos är äppelbullar gjorda som små knyten ett lätt och gott recept. Kanske på sin plats med en varning – de går åt väldigt fort…

 bakabullar.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...