SnabbrisottoKniper tiden? Måste middagen bli klar snabbt? Lugn, receptet finns här! En snabblagad variant av risotto som fortfarande blir fantastiskt god! Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Värm 7 dl vatten och lös upp buljongtärningarna. Hacka löken och bryn i lite olivolja i en tjockbottnad kastrull. Skölj riset i durkslag i hett vatten och rör om (detta för att korta ner kokprocessen). Häll i riset då löken blivit glansig och tillsätt hälften av buljongen. Koka på ganska hög värme och rör hela tiden. Då buljongen kokat in tillsätts det mer allt eftersom. Smaka av med salt och peppar samt tillsätt den rivna parmesanen och eventuella tillbehör (tïll exempel skinka, kräftstjärtar, räkor eller sparris) och servera. Kommentar av
Jenny S
12 juli 2011
Jag hade gärna haft en ungefärlig tid vad det ska ta...lite lättare att veta när rätten är klar då. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! FisksoppaLaga godaste fisksoppan hemma!Hemlagad fisksoppa är himmelskt gott och riktig festmat. Servera med hembakat bröd och aioli! BakabullarAndra bullarVem kan motstå nybakade bullar? Nu öppnar bakabullar.se, sajten med våra favoritrecept på bullar! Grilla ost!Fest med ost på grillenPå grillen får halloumiosten fin yta och färg samt ett segt inre. I burgaren blir det gott med lite chilisting, sallad och grillade grönsaker som paprika och aubergine. Även på grillspett passar halloumin bra för att ge mättnad - varför inte duka upp en buffé med tillbehör till grönsaker och ost? Fyllda grillade tomater gör sig bättre som förrätt. De döljer varm fetaost smaksatt med örter och citron i sitt inre. Så, fest på ost vid grillen rekommenderas! Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|
Vitt vin står inte med på instruktionen, antar att den läggs in samtidigt med buljongen?