![]() ![]() Risotto med grön sparrisProva på en av våra absoluta favoriter, sparrisrisotto hittar du här! Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Hacka schalottenlök och vitlök fint och fräs på ganska låg värme i olivolja i en kastrull tills löken är mjuk och har blivit lite glansig. Lös buljongtärningarna i 7 deciliter hett vatten. Häll riset i kastrullen och tillsätt sedan lite vin i taget, så mycket att vätskan är i nivå med riset. Då vinet kokat in tillsätts mer. Salta och peppra och gör sedan likadant med buljongen som med vinet. Rör ofta och tillred på låg värme. Då all buljong tillsatts rörs parmesanen ner. Skär sparrisen i 1 centimeter tjocka bitar och koka i 2-4 minuter (beroende på hur mycket tuggmotstånd man vill ha). Tillsätt en tesked salt och två sockerbitar. Häll av vattnet, ringla över lite smör och krydda med örtsalt. Blanda sedan ner sparrisen i risotton. ![]() ![]() ![]()
|
|
Fantastisk till ugnsstekt lax!