![]() ![]() Grundrecept, risottoRisotto kan verka avancerat men själva grunden är mycket simpel. Här kommer ett klassiskt grundrecept som hjälper dig att lyckas! Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Hacka schalottenlök och vitlök fint och fräs på ganska låg värme i olivolja i en kastrull tills löken är mjuk och har blivit lite glansig. Lös buljongtärningarna i 7 deciliter hett vatten. Häll riset i kastrullen och tillsätt sedan lite vin i taget, så mycket att vätskan är i nivå med riset. Då vinet kokat in tillsätts mer. Salta och peppra och gör sedan likadant med buljongen som med vinet. Rör ofta och tillred på låg värme. Då all buljong tillsatts rörs parmesanen ner. ![]() ![]() 30 december 2011
läste för fort, sorry ![]() ![]() 30 december 2011
letade efter ris, inte aboriosomething ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
Trevligt om det talades om hur mycket ris det ska vara i.