Risotto med timjan och paprikaSmakrik och krämig risotto som passar både som tillbehör till kött eller fågel eller serverad som den är. Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk på låg värme i oljan. Smaka av så den är riktigt mjuk och tillsätt riset. Låt riset fräsa med tills det är blankt och lite genomskinligt. Pressa ner vitlök och lägg i timjan. Tillsätt vin och buljong och låt koka upp. Lät nu risotton koka på svag värme tills den är krämig men har kvar lite av tuggmoståndet. Undertiden kärnar du ur och tärnar paprikorna . Fräs dem mjuka i olja. Blanda samman risotto, paprikor och mascarpone och smaka av med svartpeppar. Servera genast med lfärsk basilika. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! CheesecakeFruktig fikaCheesecake är en populär fikakaka där varianterna är många. Baka en god variant med bär! KantarellerSnabblagad svamplycka
Ingen svamp är lika fylld med sommarsmak som kantarellen. Laga kantarellpasta för att fånga smaken. SalladstiderLätt start på åretLigger helgmaten ännu tung i magen? Eller börjar du bara längta efter lite lättare mat efter julen? Börja året med en god quinoasallad med bönor, caesarsallad, fetasostsallad eller kanske en kycklingsallad! Och skulle magen kurra är en varm soppa både gott, lättlagat och nyttigt! Vi föreslår klassiker som rödbetssoppa, krämig kycklingsoppa eller kanske potatis– och purjolökssoppa. Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|