Risotto med timjan och paprika

Smakrik och krämig risotto som passar både som tillbehör till kött eller fågel eller serverad som den är.

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 1 stor gul lök
  • 3 msk olivolja
  • 3 dl avorioris
  • 1 tsk timjan
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 dl sött vitt vin
  • 1 l grönsaksbujong (2 tärningar)
  • 2 röda paprikor
  • 1/2 dl mascarpone eller annan färskost
  • svartpeppar
  • färsk basilika

Gör så här:

Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk på låg värme i oljan. Smaka av så den är riktigt mjuk och tillsätt riset. Låt riset fräsa med tills det är blankt och lite genomskinligt.

Pressa ner vitlök och lägg i timjan. Tillsätt vin och buljong och låt koka upp. Lät nu risotton koka på svag värme tills den är krämig men har kvar lite av tuggmoståndet.

Undertiden kärnar du ur och tärnar paprikorna . Fräs dem mjuka i olja.

Blanda samman risotto, paprikor och mascarpone och smaka av med svartpeppar. Servera genast med lfärsk basilika.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Plommontider

Plommon till godaste kakorna och sylt!

Mjuk plommonkaka är ett fint sätt att ta vara på höstens plommon. Prova ett nytt recept och gör en riktig höstfika!

Plommonen är mogna och vi vill såklart ta vara på all den goda frukten. Några burkar god plommonsylt är perfekt att ta fram till vinterns desserter eller kakbak. Vill du variera så smaksätt sylten och koka plommonsylt med kardemumma. Riktigt gott till vaniljglass!
Eller baka en mjuk plommonkaka av lite av all frukten. Ett nytt, gott och lättbakat recept som passar både till efterrätt och som lyxig fika. God höstkaka som passar med glass eller vaniljsås!

 kokasylt.se

Lyxig risotto

Krämig räkrisotto

En krämig risotto är tveklöst helgmat. Koka egen fond och gör god räkrisotto!

risotto.nu

Scones

Majsscones

När solen tittar fram känns det helt rätt med solgula scones! Baka goda majsscones och njut dem nybakta.

scones.se


Semlor

Dags för semlor!

Fettisdagen den 21 februari är en högtidsdag vi gärna tjuvstartar på! Nu längtar vi efter klassiska semlor med mandelmassa och grädde.

Över hela Sverige äter vi semlor just nu. Vad en riktigt bra semla är råder det delade meningar om. Vissa vill äta sin semla som en traditionell hetvägg med varm mjölk. Andra föredrar någon ny variant eller startar mjukt med mindre semlor för att inte få nog för tidigt. Passa på att njuta av en god svensk tradition!

 semlor.nu


Cheesecake

Fryst kärlek! En kylig kaka som värmer inombords… Cheesecake regerar!

Lasagne

Pasta+ugn=matkärlek! Klassisk lasagne är så nära himmelriket vi kommer på denna jord…
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...