![]() ![]() Risotto med fänkål och ruccola![]() Lite pikanta smaker i en len risotto. Du behöver
Gör så här:Värm buljongen tills den sjuder och låt sedan sjuda under tillagningen av risotton. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olivoljan i en kastrull och fräs löken på låg värme tills den mjuknat. Rör ner riset och därefter vinet och sänk värmen. Låt puttra på låg värme tills all vätska kokat in. Tillsätt buljong så riset täcks och fortsätt puttra. Häll på mer buljong när vätskan kokat in och fortsätt så tills riset är krämigt men med lite tuggmotstånd kvar. Medan risotton puttrar förbereds fänkålen. Skär i tunna skivor. Hetta upp oljan i en panna och stek fänkålen i några minuter, den ska ha kvar viss krispighet. Salta. Ta risotton från värmen när den är färdig. Rör ner riven ost, fänkål och ruccola precis före servering. ![]() ![]() ![]()
|
|