Risotto med fänkål och ruccolaLite pikanta smaker i en len risotto. Du behöver
Gör så här:Värm buljongen tills den sjuder och låt sedan sjuda under tillagningen av risotton. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olivoljan i en kastrull och fräs löken på låg värme tills den mjuknat. Rör ner riset och därefter vinet och sänk värmen. Låt puttra på låg värme tills all vätska kokat in. Tillsätt buljong så riset täcks och fortsätt puttra. Häll på mer buljong när vätskan kokat in och fortsätt så tills riset är krämigt men med lite tuggmotstånd kvar. Medan risotton puttrar förbereds fänkålen. Skär i tunna skivor. Hetta upp oljan i en panna och stek fänkålen i några minuter, den ska ha kvar viss krispighet. Salta. Ta risotton från värmen när den är färdig. Rör ner riven ost, fänkål och ruccola precis före servering. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Fjärde oktober är kanelbullens dagFira kanelbullens dag!Nu kavlar vi upp ärmarna och firar kanelbullens dag med en mäktig butterkaka! Svalkande dryckSvalkande recept
Lata dagar ska det gå snabbt att svänga ihop ett enkelt mellanmål. Hallonsmoothie och vattenmelondrink är riktiga sommarfavoriter. Milkshake med banan ger svalkande vardagslyx. Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|