![]() ![]() Räkrisotto![]() Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Skala räkorna och lägg skalen i en kastull. Täck med vatten och koka under lock i cirka 15 minuter. Sila av fonden och kasta skalen. Finhacka löken och mjukfräs den i oljan i en kastull stor nog att rymma riset. När löken är mjuk och genomskinlig fräser du riset någon minute tillsammans med löken så det blir blankt och genomskinligt. Späd nu med vin och låt det koka in. Späd fonden med vatten så den blir cirka 8 dl. Häll lite av fonden i riotton åt gången medan du rör. Späd med mera fond när riotton tjocknat. Låt koka sammanlagt cirka 20 minutet tills riset har mjuknat men inte kokat sönder. Finhacka eller skiva paprikan och fräs den mjuk i lite olja. Klipp dill och riv osten. Innan serveringen: Blanda försikligt ner osten och rör tills den smält. Vänd ner räkorna och paprikan. Spara några räkor till dekoration. Vänd ner dillen och smaka av med salt och peppar. Vill du krydda med färsk vitlök kan du pressa en klyfta i lite olivolja och blanda ner på slutet. Dekorera med räkor och servera genast. ![]() ![]() ![]()
|
|