Risotto med soltorkade tomaterMustig, smakrik risotto som puttrar länge och får fin smak. Gott till fisk eller som den är! Du behöver
Gör så här:Finchacka löken och vitlöken. Strimla purjolöken. Fräs löken i olivolja i botten av kastrull stor nog att rymma risotton. När löken är mjuk och börjar få färg, tillsätt riset och låt det bli lite glansigt. Klipp ner tomaten, strö över basilika, tillsätt vinäger och täck riset med buljong. Tillsätt lagerblad och låt risotton småputtra medan du då och då fyller på buljong så att det aldrig kokar torrt. Efter cirka 20 minuter är riset lagom mjukt och risotton krämig. Ta grytan från värmen och rör ner osten precis före servering. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Godis till påskPåskgodis för små och storaSnyggt och gott ska påskgodiset vara. Lättlagat dessutom - som tryffel med mandel och vanilj! SconesPizzasconesSugen på hemlagad pizza? Här är en snabbvariant som passar fint både till enklare huvudrätt eller i stället för en varm macka. BakabullarAndra bullarKall mjölk och varma kanelbullar... Eller kanske ett helt fat nybakade vaniljbullar till kaffet? Vi älskar dessa mjuka, söta vetebullar och alla har sin favoritsort. Från de populäraste kanelbullarna till de spännande chokladbullarna. Att baka sina egna bullar är lätt och roligt och du får garanterat nybakat till fikat. Här hittar du recept, tips och inspiration som får dig att lyckas med bullbaket! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|