Risotto med soltorkade tomaterMustig, smakrik risotto som puttrar länge och får fin smak. Gott till fisk eller som den är! Du behöver
Gör så här:Finchacka löken och vitlöken. Strimla purjolöken. Fräs löken i olivolja i botten av kastrull stor nog att rymma risotton. När löken är mjuk och börjar få färg, tillsätt riset och låt det bli lite glansigt. Klipp ner tomaten, strö över basilika, tillsätt vinäger och täck riset med buljong. Tillsätt lagerblad och låt risotton småputtra medan du då och då fyller på buljong så att det aldrig kokar torrt. Efter cirka 20 minuter är riset lagom mjukt och risotton krämig. Ta grytan från värmen och rör ner osten precis före servering. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! FestgrytaBurgundisk köttgrytaVin passar inte bara till maten. Gör en mustig burgundisk köttgryta till helgen! PizzaRuccolaKnaprig botten och smakfullt på toppen! Gör en läcker pizza med aubergine och ruccola. Fika på trappanSolig fika på trappanDet är dags att plocka fram kakfatet i våningar och fylla med hembakade kakor av olika sorter. De mjuka kakorna har förstås hedersplatsen och bland dem är en riktig favorit den saftiga sockerkakan, som är bakad med mycket smör och är riktigt hållbar. Vill man inte baka när solen lyser är det förstås också perfekt att ladda frysen en molnig dag! I kakfatets topp hittar vi gärna syltkakor, om någon orkar efter att ha ätit tigerkaka förstås. Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|