![]() ![]() Risotto med salami![]() Salami passar perfekt i en krämig risotto! Här är en god variant med mascarpone. Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Finhacka löken och skär palsternackan i stora bitar. Skär salamin i skivor och strimla den sedan i tunna strimlor. Hetta upp olja i en kastrull stor nog att rymma risotton. Fräs löken mjuk, tillsätt palsternacka och fräs ytterligare några minuter så de blir mjuka. Häll i oreganon och tomatpurén. Tillsätt riset, späd med buljongen. Låt puttra under lock och rör då och då så det inte bränns. När buljongen börjar koka in och risotton tjocknat, späd med vinet. Efter 20 minuter, eller när risotton är krämig men ännu har konsistens tas den från värmen. Smaka av med peppar, salt och gärna lite tryffelolja. Blanda ner mascarponen och rör försiktigt ner salamin. Dekorera eventuellt med sardiner och färsk oregano. ![]() ![]() ![]()
|
|