Risotto med champinjoner och ärtorEn smakrik risotto med svamp, pesto och ärtor. Enkel nog att laga en vardag och god nog som helgmiddag! Du behöver
Gör så här:Finhacka löken och palsternackan. Skär champinjonerna i större bitar. Strimla kålen fint. Skär salladslöken i fina strimlor. Hetta upp olja i en kastrull stor nog att rymma risotton. Fräs lök, salladslök och palsternacka några minuter så de blir mjuka. Tillsätt peston och riset, späd med buljongen. Låt puttra under lock och rör då och då så det inte bränns. När buljongen börjar koka in och risotton tjocknat, späd med vinet. Undertiden som riset kokar smörsteker du svampen i en panna tills den får fin färg. Ställ den åt sidan. Efter 20 minuter, eller när risotton är krämig men ännu har konsistens tas den från värmen. Blanda ner kålen och ärtorna. Vill du smaksätta med ost blandar du i den nu. Smaka av risotton med salt och peppar. Rör försiktigt i champinjonerna och dekorerar med tomat skuren i bitar. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Glutenfria kakorGodaste kakorna utan glutenGlutenfritt är varken tråkigt eller torrt. Glutenfri nougatkaka slår de flesta i samma klass. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatetInget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster. KaffedrinkarHöj värmen!Vad sägs om en klassisk Irish coffe, en fåtölj och en god bok? Eller kanske en Café Orange, när kvällskylan kommer krypande. Så tänd stearinljusen och hämta favoritfilten. Sen är det bara kaffedrinken som saknas... Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|