![]() ![]() Risotto med champinjoner och ärtor![]() En smakrik risotto med svamp, pesto och ärtor. Enkel nog att laga en vardag och god nog som helgmiddag! Du behöver
Gör så här:Finhacka löken och palsternackan. Skär champinjonerna i större bitar. Strimla kålen fint. Skär salladslöken i fina strimlor. Hetta upp olja i en kastrull stor nog att rymma risotton. Fräs lök, salladslök och palsternacka några minuter så de blir mjuka. Tillsätt peston och riset, späd med buljongen. Låt puttra under lock och rör då och då så det inte bränns. När buljongen börjar koka in och risotton tjocknat, späd med vinet. Undertiden som riset kokar smörsteker du svampen i en panna tills den får fin färg. Ställ den åt sidan. Efter 20 minuter, eller när risotton är krämig men ännu har konsistens tas den från värmen. Blanda ner kålen och ärtorna. Vill du smaksätta med ost blandar du i den nu. Smaka av risotton med salt och peppar. Rör försiktigt i champinjonerna och dekorerar med tomat skuren i bitar. ![]() ![]() ![]()
|
|